lathatatlankecskemeti

Blogunk hőse tipikus politikus, aki 12 éven keresztül koptatta eddig parlamenti székét a kecskeméti választók bizalmából, akiket ezen időszak alatt mégis teljesen elfelejtett. Itt ezért eme akut amnézia okait, kialakulásának körülményeit boncolgatjuk.

S(z)avazás

Friss topikok

Archívum

Dr.  Horváth Zsolt 1964. május 22-én született a Bács-Kiskun megyei Szeremlén. Nős, felesége kutató vegyészmérnök – áll rövid önéletrajzában, amit a Parlament honlapján tett közzé. Családi állapotáról ennél többet képviselői honlapján (amit megtekintve mindenki döntse el maga, hogy Zsolt mennyit dolgozhat azért, hogy ismét az Országgyűlésbe kerüljön) sem árul el magáról, de ez minket különösebben nem is érdekel.

1989-ben szerezte általános orvosi diplomáját a SOTE-n, majd 1994-ben ezt megfejelte egy fogorvosi végzettséggel is: 1990-1997-ig ortopédorvosként, 1997-1998-ig fogorvosként tevékenykedett Kecskeméten. 2002-ben szerezte közgazdász diplomáját a budapesti közgáz egyetemen.

A Fideszbe 1989-ben lépett be, ahol 1997-től a párt kecskeméti szervezetének alelnöke. Az 1998. évi országgyűlési választásokon Kecskeméten (Bács-Kiskun 2. vk.) képviselővé választották. Ez után még kétszer, 2002-ben és 2006-ban szerzett egyéni mandátumot az Országgyűlésbe. 2000-ben rövid ideig a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként a társadalompolitikai referatúra vezetője, majd ugyan ebben az évben kinevezték – a számára sokkal testhezállóbb - Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkárává, mely tisztét 2001. május 15-ig látta el.

Az eddig leírtakból egy sikeres, ambiciózus honpolgár képe sejlik fel előttünk – ugyanakkor  államtitkári regnálásának rövidsége már itt is intő jel lehet: egy rövidke önéletrajzból nem bontható ki egy ember személyiségének, valós énjének teljes spektruma.

Mint említettem, minden alkalommal egyéni jelöltként jutott a bársonyszékbe, a kecskeméti választók bizalmából. Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem egy, a helyi lakosok által megválasztott képviselőnek  a Parlamentben is tenni kell a helyiekért, a városáért. Nézzük, Zsolt  12 év alatt – az általa benyújtott önálló indítványok és felszólalások alapján – mennyivel tolta előrébb Kecskemét  „szekerét” : 12 év alatt eddig összesen 94 önálló indítványt terjesztett képviselőtársai elé (6-29-59-es eloszlásban) és ezek egyikében sem szerepel városával kapcsolatos kezdeményezés. Mondhatnánk, hogy ez nem probléma, hiszen az Országgyűlésben egy egész nemzetet képvisel, de hogy egy tucat esztendő alatt egyszer sem szólalt fel  Kecskemét érdekében, finoman szólva nemtörődömségre utal.

Kinek kell olyan képviselő, aki nem a megbízóját képviseli?

 

Szólj hozzá! · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lathatatlankecskemeti.blog.hu/api/trackback/id/tr351889168

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: wizytowki 2018.10.26. 08:37:44

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Trackback: wizytowki 2018.06.25. 14:06:56

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Trackback: wizytowki 2018.06.25. 02:25:00

Pucéran csobban a tóba a szülinapos Bond-lány! [18 ] - [Nerdblog]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása